[ad_1]

به گزارش مرآت؛مدت‌ها بود اسمش به عنوان مسن‌ترین عضو کتابخانه سمنان به گوشم می‌خورد کتابداران تعریف زیادی از روحیه این پیرمرد کتاب خوان که نامش حبیب الله صفایی بود می‌کردند.

قرار مصاحبه با او را گذاشتم، وارد کتابخانه امام خمینی (ره) سمنان شدم کنار درب ورودی به داخل مخزن صندلی بود. پیرمردی نشسته بود و عصایش را به قفسه کتاب‌ها تکیه داده؛ داخل کتابخانه شدم با صدای بلند سلام کردم کمی گوشش سنگین بود به طرفش رفتم.

سلام کردم روبرویم حداقل ۸۰ سال کتابخوانی ایستاده است باور نکردنی است…

به طرف میز کتابدارها سرم را چرخاندم و به آنها هم سلام کردم کتابدارها از پشت میز به جلو آمدند و من را به آقای صفایی مسن‌ترین عضو کتابخانه معرفی کردند از آقای صفایی خواستم دور میزی که در وسط کتابخانه بود بنشینیم و با هم گفتگو کنیم. طبیعتاً گفتگو با ایشان در این سن و سال نیاز به سوالات و پاسخ‌های کوتاه است و شرایط ویژه ای را می‌طلبد.

آقای صفایی از خودتان بگویید

من حبیب الله صفایی در سال ۱۳۱۰ در سمنان متولد شدم از ۱۵ سالگی در بازار این شهر به عنوان کسبه کار خودم را شروع کردم، علاقه خاصی به کتاب خواندن دارم و مدت‌ها است عضو کتابخانه عمومی امام خمینی (ره) سمنان هستم هر از گاهی به کتابخانه عمومی امامزاده یحیی (ع) هم سری می‌زنم.

بیشتر دوست دارید چه کتاب‌هایی را مطالعه کنید؟

کتاب‌های مذهبی در خصوص ائمه اطهار (ع)، ضرب‌المثل، سخنان بزرگان و حکایت‌ها؛

روزی چند ساعت مطالعه می‌کنید؟

متأسفانه مدتی است که چشمانم من را یاری نمی‌کند و بیشتر از دو ساعت نهایت سه ساعت نمی‌توانم مطالعه کنم و به همین دلیل هم از کتابداران می‌خواهم من را راهنمایی کنند تا بتوانم کتاب‌های کم حجمی را برای مطالعه انتخاب کنم.

آیا در منزل هم کتابخانه دارید؟

یک کتابخانه کوچک دارم، عاشق مطالعه کتاب هستم و سعی می‌کنم کتاب‌هایی را که می‌خوانم نکات مهم و جالب آن را یادداشت برداری کنم. فکر می‌کنم این یادداشت برداری می‌تواند کمک خوبی برای درک و فهم کتاب‌ها به من کند این را به جوانان هم پیشنهاد می‌کنم چرا که حرف‌های نهفته در درون کتاب‌ها بسیار خوب و زیبا هستند.

به نویسنده خاصی علاقه دارید و کتاب‌های خاصی را مطالعه می‌کنید؟

نویسنده خاصی برای مطالعه کتاب مد نظرم نیست. همه چیز می‌خوانم خیلی سعی نمی‌کنم که در گیر و بند اسامی باشم کتاب خوب را باید خواند.

فکر می‌کنید بستر فضای مجازی می‌تواند جایگزین کتاب شود؟

بستر فضای مجازی اگر درست استفاده شود خوب است اما هیچ وقت جایگزین کتاب نمی‌شود و به نظرم اطلاعاتش هم مانند کتاب کامل و جامع نیست و هیچ چیزی کتاب نمی‌شود.

آیا به خانواده خودتان و نوجوانان و جوانان تاکید می‌کنید کتاب بخوانند؟

من به همه می‌گویم کتاب بخوانید حتی این نکته را هم می‌گویم که شبکه‌های مجازی موجب شده کمتر به سراغ مطالعه کتاب‌های مکتوب بروید و این خوب نیست. مردم باید کتاب بخوانند تا آگاهی داشته باشند.

آیا از کتاب‌هایی که می‌خوانید برای دیگران هم تعریف می‌کنید؟

سن من بالاست اما سعی می‌کنم نکاتی از کتاب‌هایی را که می‌خوانم را به ذهنم بسپارم و برای دیگران بگویم. در واقع کتاب شفاهی.

در خصوص کتابداران بگویید؟

من به کتابخانه عمومی امام خمینی (ره) زیاد می‌آیم و واقعاً از کتابدارانش راضی هستم و بسیار کمکم می‌کنند در انتخاب کتاب‌ها و هر سوالی که داشته باشم با خوش‌رویی پاسخ می‌دهند. کتابداران اگر نباشند کسی نمی‌تواند به درستی آن کتابی که می‌خواهد را برگزیند.

به نظر شما کتابداران چه نقشی در جامعه دارند؟

نقش کتابداران در جامعه بسیار مهم است چون آنها موجب توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی می‌شوند و آنها نقش بسزایی در کتاب خوان کردن افراد دارند. از سوی دیگر در واقع کتابداران مشاور هستند و می‌توانند در ترویج هم نقش مهمی ایفا کنند.

چه توصیه‌ای به جوانان در خصوص کتابخوانی می‌کنید؟

متأسفانه وقتی می‌بینیم جوانان کمتر به سمت کتاب می‌روند و بیشتر خودشان را با شبکه‌های اجتماعی سر گرم می‌کنند خیلی ناراحت می‌شوم و توصیه من به جوانان این است که فرصت را از دست ندهند و حتماً به سراغ کتاب‌های مکتوب برای مطالعه بروند. مطالعه می‌تواند روح آدمی را جلا ببخشد در واقع گویا غذای روح همه ما است و بسیار اهمیت دارد.

سخن آخر؟

از همه مردم به ویژه افرادی که در حال گذراندن دوران بزرگسالی و کهن سالی هستند خواهش می‌کنم تجربه‌های خود را که از طریق مختلف و گوناگون مثل کتاب خواندن و شرکت در مجالس مذهبی و… به دست آوردند را برای جوانان و نوجوانان بازگو کنند.

انتهای پیام/

[ad_2]

منبع

Shares: