به گزارش خبرگزاری تسنیم از سمنان، در دورههای مختلف علاوه بر راهکارهای مختلف کوتاه مدت برای تأمین منابع آبی در استان از انتقال آب بین حوزهای به عنوان یک راهکار جدی و بلند مدت نام برده شده است.هر از گاهی خبرهای ضد و نقیض از اجرا یا عدم اجرای پروژههای آبی استان سمنان به گوش میرسد و این مهم مردم تشنه دیار کویری سمنان را بیش از پیش نگران کرده است.
در سفر رئیس جمهور به استان سمنان نیز موضوع آب به عنوان مهمترین دغدغه مردم این استان از سوی خبرنگاران مطرح شد. در شورای اداری نیز آب بحث داغ جلسه بود. و اما وزیر نیرو درباره وضعیت آب استان مطالبی را عنوان کرد و گفت: میتوان با اجرای چند طرح کوتاه مشکل آب را رفع کرد.
اما این سخنان با واکنشهایی از سوی استاندار و همچنین نمایندگان مجلس این استان مواجه شد و اظهار داشتند که مشکل آب در استان سمنان بسیار جدیتر از آن است که با اجرای طرحهای کوتاه رفع شود.واحدهای صنعتی استان سمنان با مشکل جدی آب مواجه هستند و توسعه آنها منوط به تأمین آب است و اگر آب مورد نیاز برای تولید ان فراهم نشود ممکن است حتی از استان سمنان مهاجرت کنند.
و اما یکی از موضوعاتی که در استان سمنان به عنوان یک دغدغه مطرح میشود مصرف بیش از حد آب در بخش کشاورزی است و اجرای سیستمهای نوین آبیاری و روشهای مختلف مدیریت آب در بخش کشاورزی به عنوان راهکاری برای جلوگیری از هدررفت آب در این بخش مطرح است.
و اما استاندار سمنان میگوید در حال حاضر سالانه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب در استان سمنان تولید میشود.هاشمی درباره میزان مصرف آب در بخش کشاورزی اضافه میکند بیش از ۸۹ درصد آب در بخش کشاورزی مصرف میشود.وی اضافه میکند ۱۹۸ هزار هکتار اراضی کشاورزی در استان سمنان وجود دارد اما کمتر از ۳۵ هزار هکتار آبیاری نوین در این اراضی اجرا شده است.
در استانی که با کمبود منابع آبی مواجه است باید راهکارهای جدی برای مدیریت مصرف آب و به ویژه بخش کشاورزی اندیشیده شود و این در حالی هست که استان سمنان به گفته وزیر جهاد کشاورزی از نظر میزان اجرای سیستمهای نوین آبیاری از متوسط کشوری پایینتر است.
استاندار سمنان درباره برنامهها برای اجرای سیستمهای نوین آبیاری میگوید با مدیران کشاورزی استان سمنان مطرح شده است که تا پایان سال در زمینه اجرای سیستمهای نوین آبیاری جهش مطلوبی صورت گیرد.
هاشمی با بیان اینکه یکی دیگر از راههای صرفهجویی در بخش آب کشاورزی احداث مجتمعهای گلخانهای است اضافه میکند: نیاز است ایجاد مجتمعهای گلخانهای نیز به صورت ویژه در دستور کار مدیران بخش کشاورزی استان سمنان قرار گیرد.
وی اضافه میکند اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخواندری نیز گامی مهم برای استفاده بهینه از منابع آبی موجود است و نیاز است تا اجرای طرحهای آبخیزداری و همچنین آبخوانداری در بودجه ۱۴۰۱ منظور شود.
استاندار سمنان با اشاره به لزوم استفاده از ظرفیت پساب به ویژه در بخش صنعت میگوید تمامی شهرها پساب و فاضلاب دارند و در برخی از شهرها پساب فاضلاب دارند و در نخستین فرصت باید از ظرفیت بخش خصوصی برای بهرهگیری از ظرفیت پساب استفاده شود.
تأمین منابع آبی برای استان کم آب و کویری مانند سمنان امری ضروری است و توسعه این استان منوط به تأمین آب است و گرنه بخش صنعت این استان با مشکل جدی مواجه خواهد شد.
انتهای پیام/۳۶۳/ش