به گزارش مرآت، بهرامعلی ظاهری مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان، ابراز داشت: پایش و نظارت فعالیت ۲ هزار واحد صنعتی فعال استان سمنان به صورت فصلی انجام می‌شود و ۴۸ واحد صنعتی قرارگرفته در فهرست صنایع آلاینده مربوط به فصل زمستان است  و آمار مربوط به فصل بهار در دست جمع‌بندی است و به زودی اعلام می‌شود.

وی با بیان اینکه بیشتر واحدهای صنعتی آلاینده مربوط به شهرستان گرمسار است، ادامه داد: بیشترین واحدهای آلاینده در گرمسار مربوط به  واحدهای تصفیه دوم روغن است.

وی بیان کرد: محیط زیست از طریق پایش و شناسایی واحدهای آلاینده به عنوان ابزار بازدارنده به دنبال جلوگیری از ادامه روند آلایندگی واحدهای صنعتی است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان سمنان خاطرنشان کرد: بر اساس تبصره یک ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده، واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست که استانداردها و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت نمی کنند، به تشخیص و اعلام سازمان حفاظت محیط زیست، مشمول پرداخت یک درصد از قیمت فروش خود به عنوان عوارض آلایندگی می شوند که یک درصد فروش جریمه‌ای سنگین و گاه بیشتر از سود واحد صنعتی است.

وی یادآور شد:  شرط خروج از پرداخت عوارض آلایندگی دستیابی به استانداردهای زیست محیطی با ایجاد و راه اندازی سامانه های کنترل آلودگی، بهینه سازی سوخت مصرفی، راه اندازی تصفیه‌خانه یا استفاده از فیلترهای خروجی دودکش صنایع و مدیریت پسماند است و این شرایط تا زمانی که توسط واحدهای صنعتی رعایت شود، واحد پاک محسوب می شود و در صورت اجرایی نشدن استانداردهای مربوط، با معرفی نام واحد به سازمان امور مالیاتی، از دوره مالیاتی بعد مشمول پرداخت عوارض آلایندگی به میزان یک درصد فروش می‌شود.

ظاهری تاکید کرد: حفظ سلامت جامعه انسانی خط قرمز اداره‌کل حفاظت محیط زیست استان سمنان است و با واحدهایی که آلاینده و تهدیدی برای سلامت جامعه باشند برابر با قانون بدون اغماض برخورد می‌شود.

عوارض آلایندگی هر ساله به منظور اجرا در سال آینده به تشخیص اداره کل حفاظت محیط زیست به اداره کل امور مالیاتی ارسال می شود  که میزان جریمه آن یک درصد فروش است که این میزان جریمه سنگین و گاه از میزان سود واحد تولیدی بیشتر است، جرائم پس از دریافت، به حساب دهیاری‌ها و شهرداری‌ها به منظور استفاده در مصارف محیط زیستی پرداخت می‌شود.

بررسی وضعیت کشتارگاه‌های استان سمنان از لحاظ آلایندگی

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان سمنان گفت: براساس قانون هوای پاک کشتارگاه‌های طیور و دام باید خارج از محدوده شهری باشد و پیشتر یک واحد کشتارگاه دام در شاهرود به دلیل قرارگیری در محدوده شهری پلمب و در نهایت به محل جدید واقع در خارج از محدوده شهر منتقل و مجدد فعال شد.

وی با بیان اینکه برخی کشتارگاه‌های استان از استانداردهای لازم برخوردار نیستند و ضرورت دارد برای جلوگیری از بروز مشکلات زیستی، استانداردها در کشتارگاه ها، رعایت شود، ادامه داد: اداره کل محیط زیست استان سمنان با معرفی کشتارگاه‌های متخلف به مراجع قضایی به دنبال رفع آلایندگی است.

وی افزود: تعدادی کشتارگاه در فهرست واحدهای آلاینده استان سمنان قرار دارد و کارشناسان اداره‌کل حفاظت محیط زیست با اعلام اخطار و هشدار تعطیلی، پیگیر رفع آلایندگی کشتارگاه‌ها است.

مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست استان سمنان خاطرنشان کرد: در کشتارگاه‌های صنعتی خون تبدیل به پودر خون و اعضای داخلی دام ذبح شده تبدیل به خوراک دام می‌شود، اما در استان سمنان از محصولات فرعی ارزشمند در کشتار دام به دلیل صنعتی نبودن کشتارگاه‌ها استفاده نمی‌شود.

گفتنی است، ۶ کشتارگاه دام و هشت کشتارگاه طیور در استان سمنان فعال است.

نوشته ۴۸ واحد تولیدی استان سمنان در فهرست صنایع آلاینده قرار دارد اولین بار در شبکه اطلاع رسانی مرآت. پدیدار شد.

Shares: