به گزارش انرژی پاک به نقل از ورج، اگر چه نور خورشید رایگان بر همه هستی می‌تابد، اما فناوری های مورد نیاز برای استخراج برق از این انرژی پاک بسیار گران قیمت است. برخی از کشورها برای تشویق مردم و بخش خصوصی به استفاده از انرژی پاک خورشیدی هزینه خرید صفحات خورشیدی و تجهیزات وابسته به آن را کاهش داده اند . این کشور ها برای این کار مشوق های حمایتی ایجاد نموده اند و یا سوبسید پرداخت می‌کنند.

سیاست‌های تشویقی برای کاهش هزینه راه اندازی نیروگاه خورشیدی

در حال حاضر ۱۳۰ کشور جهان، سیاست‌های تشویقی برای کاهش هزینه استفاده و راه اندازی نیروگاه های خورشیدی را به اجرا درمی آورند. همین مساله موجب کاهش ۲۰ تا ۵۰ درصدی هزینه استفاده از انرژی خورشیدی و ایجاد مزرعه های خورشیدی در مقایسه با دیگر انرژی های پاک در سال جاری میلادی و در مقایسه با سال گذشته شده است.

رشد چشمگیری استفاده از انرژی خورشیدی در آینده

بر اساس برآورد آژانس بین‌المللی انرژی، به زودی استفاده از این انرژی در قاره‌های مختلف رشد چشمگیری خواهد یافت . به عنوان مثال کشورهای عضو اتحادیه اروپا تا سال ۲۰۳۰ حدود ۳۲ درصد از انرژی را از منابع تجدیدپذیر به دست خواهند آورد.

در اکثر کشورهای جهان هزینه راه اندازی مزارع استحصال و جذب انرژی خورشیدی پایین‌تر از هزینه تأسیس نیروگاه‌های دیگر مانند نیروگاه های گازی  ، فسیلی یا مبتنی بر زغال سنگ است.

هزینه تولید هر مگاوات ساعت برق خورشیدی در آمریکا، اروپا، چین و هند بین ۳۵ تا ۵۵ دلار است. حال آنکه این رقم تا چهار سال قبل برابر با ۱۰۰ دلار و یک دهه قبل برابر با ۳۰۰ دلار بود. در مقام مقایسه برای تأسیس نیروگاه‌های زغال سنگ به ازای هر یک مگاوات ساعت انرژی باید بین ۵۵ تا ۱۵۰ دلار هزینه شود.

پایگاه خبری انرژی پاک

اولین پایگاه تخصصی و رسمی در حوزه انرژی های پاک

Shares: