[ad_1]

به گزارش مرآت؛ افزایش مصرف دخانیات در بین نوجوانان و جوانان از سال ۱۳۹۵ تا سال ۱۴۰۰ شیوع چشمگیری داشته و سن مصرف آن به ۱۱ سال رسیده است. در خلاصه سیاستی ” پیشگیری از افزایش مصرف دخانیات در کشور ” که به همت گروه سلامت و همکاری‌های بین‌الملل فرهنگستان علوم پزشکی تدوین شده است بر کاهش سن مصرف دخانیات به ۱۱ سال تاکید شد.

بر اساس این خلاصه سیاستی ، صنعت دخانیات ، زنان و دختران (و البته جوانان) را هدف گرفته است که این مساله بر سلامت و رفاه و بنیان خانواده تاثیرگذار است.کاهش سن شروع مصرف سیگار به ۱۱ سال و افزایش مصرف دخانیات در نوجوانان، جوانان و بانوان طی سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰، در گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال افزایش شدید داشته که این افزایش خصوصا در زنان بیشتر بوده است.

گفتنی است، صنعت دخانیات در مرحله کشت توتون، تولید و فروش از سیاست‌های تشویقی دولت در بخش کشاورزی، صنعت و بازرگانی از جمله از یارانه‌های پنهان انرژی، کود و سموم کشاورزی، ارز ترجیحی برای واردات مواد اولیه‌ و تجهیزات مورد نیاز، دریافت وام بانکی با سود پایین، جوایز و مشوق‌های صادراتی و مشوق‌های مالیاتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی بهره مند می شود.

این در حالی است که بودجه توزیع شیر در مدارس حذف شده است و خرید تضمینی توتون و تنباکو در قانون بودجه ۱۴۰۰ مصوب شده است و متاسفانه کشت توتون در ده سال اخیر در ایران روند افزایشی داشته است و جایگزین محصولات استراتژیک شده است.

سالانه حدود ۵۰ هزار تن گندم از زمین‌هایی که به زیر کشت توتون رفته‌اند می‌توان برداشت است. لازم به ذکر است که محصولات دخانی جزء محصولات معدودی است که از سیاست‌های داخلی در مورد محدودیت همکاری با کشورهای غربی و نیز تحریم‌های شدید بین‌المللی حتی درمورد فعالیت شرکت‌های آمریکایی و انگلیسی در امان مانده است و این شرکت ها در کشور فعال هستند.

همچنین در این خلاصه سیاستی علاوه بر اثرات قابل توجه دخانیات بر سلامت به تاثیرات غیرقابل‌جبران بر محیط زیست نیز اشاره شده است  که این موضوع اقتصاد را ویران و مانع توسعه کشور می‌شود  و با سیاست‌های کلی نظام در زمینه اقتصاد مقاومتی، کشاوری و سلامت و نیز سیاست‌های کلی برنامه هفتم توسعه در تضاد است.

پایان پیام/

[ad_2]

منبع

Shares: