[ad_1]

به گزارش مرآت؛ آیین حذف حصارهای ضلع غربی کاروانسرای شاه‌عباسی واقع در قلب شهر سمنان، عصر دوشنبه با حضور جمعی از مردم و مسوولان استان و شهر سمنان آغاز شد و تا ۲۴ الی ۴۸ ساعت آینده به پایان می‌رسد.

کاروانسرای تاریخی شاه عباسی در ضلغ جنوب شرقی میدان سعدی میدان مرکزی شهر سمنان قرار دارد و با داشتن ظرفیت  و جذابیت تاریخی، در صورت مرمت و تبدیل آن به بخشی از گذر فرهنگی، قابلیتی مهم برای توسعه گردشگری شهر سمنان محسوب می شود.

استاندار سمنان در این آیین، آزادی کاروانسرای شاه عباسی سمنان را اتفاق بزرگی دانست که رقم خوردن آن به دلیل درخواست مردم و دستور رئیس جمهور، ضروری و بسیار مهم بود و با وفاق و همدلی مردم، مسئولان و اهالی رسانه رقم خورد.

سید محمدرضا هاشمی بیان کرد: برای تبدیل شدن استان سمنان از معبر به مقصد، با بهره‌گیری از حضور زائران امام رضا (ع) باید برنامه ریزی و تلاش شود.

ظرفیتهای مختلف استان سمنان در گردشگری

وی افزود: استان سمنان در مسیر مشهد ۳۰ کاروانسرای شاه عباسی، ۲ شهر نمونه گردشگری و ۴۰ نقطه هدف گردشگری دارد که می‌تواند نتیجه مطلوبی در جذب گردشگران داشته باشد.

استاندار سمنان با تاکید بر اهمیت توسعه مشاغل روستایی به ویژه در روستاهای هدف گردشگری افزود: استان سمنان ۱۱۰ بومگردی و ۸۵۶ اثر میراثی ثبت ملی دارد.

هاشمی ابراز داشت: در شرایطی که کشاورزی به دلیل خشکسالی رونق سابق را ندارد، گردشگری، بعد از خودروسازی پردرآمدترین صنعت است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

وی افزود: تلاش‌ها برای اصلاح مسیر راه آهن در محوطه باستانی تپه حصار و ثبت جهانی آن نیز به منظور توسعه گردشگری در دستور کار است.

استاندار سمنان بیان کرد: علت عمده تلفات جانی در جاده و محور شرقی- غربی در محدوده استان سمنان واژگونی و انحراف خودروها از جاده است که با ایجاد جاذبه‌های گردشگری، می‌توان این حوادث  را کاهش دارد و بی‌شک کاروانسرای شاه‌عباسی سمنان نقش مهمی در تحقق این هدف دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان نیز با تشکر از همدلی مسئولان ملی و استانی، شهرداری و شورای شهر، مردم، اصحاب رسانه، فعالان گردشگری و انجمن‌های مردم‌نهاد، گفت: امروز روز باشکوهی است و در تاریخ سمنان روز ماندگاری خواهد بود.

امیر کرم‌زاده با بیان اینکه مردم با حمایت از احیای کاروانسرای شاه‌عباسی سمنان، نشان دادند که فرهنگ و آثار تاریخی خود را دوست دارند، افزود: امروز روز باشکوه توسعه میراث‌فرهنگی سمنان است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان با اشاره به اینکه به برکت دولت مردمی اتفاقات بزرگی در عرصه فرهنگ و هنر در حال انجام است، گفت: با همدلی در استان در حوزه‌های مختلف اتفاقات خوبی رخ خواهد داد.

علی همتی رئیس شورای اسلامی شهر سمنان نیز گفت: احیای کاروانسرا، افتخار بزرگی برای سمنان است و تمامی مسئولان و سرمایه‌گذار پروژه که این روز بزرگ را برای سمنان رقم زدند، قابل قدردانی هستند.

تاریخچه غریب بنایی تاریخی

کاروانسرای شاه عباسی سمنان، واقع در مرکز شهر تاریخی سمنان و یکی از ۹۹۹ کاروانسرای ساخته شده در دوران شاه عباس صفوی در این شهر است. این بنای ارزشمند که ۴۰۰ سال قدمت دارد و در سال ۱۳۵۲ خورشیدی به ثبت ملی رسید، به مدت ۴۰ سال و تا خرداد ۹۹ به عنوان زندان استفاده می شد و آزادسازی آن یکی از مطالبات مردم استان بود.

طی ۲ سال گذشته مسئولان کشوری زیادی از این کاروانسرا بازدید کردند از جمله وزیران میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سابق و کنونی و آیت‌الله رئیسی که در مقام ریاست قوه قضاییه و رئیس جمهور دستور آزادسازی این بنای ارزشمند تاریخی را صادر کرد.

در نهایت بعد از تلاش‌های زیاد، طی قراردادی، مدیریت شهری سمنان ساختمان سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی را به صورت موقت به اداره کل زندان‌ها و اقدامات تامینی تربیتی این استان  اجاره داد و اداره کل میراث فرهنگی نیز تا زمان تخلیه این ساختمان، خانه تاریخی تدین را به عنوان اجاره در اختیار سازمان فرهنگی گذاشت و بدین ترتیب این کاروانسرا تخلیه شد و برای مرمت در اختیار سرمایه‌گذار بخش خصوصی قرار گرفت.

بر اساس برآوردها، مرمت این کاروانسرا ۶۰ میلیارد تومان و تجهیز آن۲۰ میلیارد تومان اعتبار لازم دارد و واگذاری این بنا برای مرمت به بخش خصوصی در حال طی مراحل قانونی است.

انتهای پیام/

[ad_2]

منبع

Shares: