به گزارش مرآت، حجت الاسلام علی‌اکبر رشید زاده بازرس کل استان سمنان در جمع خبرنگاران با اشاره به وظایف این سازمان بازرسی  اظهار کرد: نظارت بر کلیه دستگاه های دولتی، اجرایی و اداری مانند کلیه تمام وزارت خانه ها، سازمان های وابسته به قوه قضائیه، شرکت های دولتی، سازمان های خدمات رسان همچون شهرداری ها و
نوشته شناسایی گلوگاه های فساد لازمه خشکاندن فساد اداری است/ شوراهای اسلامی استان در سه ماه نخست سال ۲۱مصوبه خلاف قانون داشتند اولین بار در شبکه اطلاع رسانی مرآت. پدیدار شد.

به گزارش مرآت، حجت الاسلام علی‌اکبر رشید زاده بازرس کل استان سمنان در جمع خبرنگاران با اشاره به وظایف این سازمان بازرسی  اظهار کرد: نظارت بر کلیه دستگاه های دولتی، اجرایی و اداری مانند کلیه تمام وزارت خانه ها، سازمان های وابسته به قوه قضائیه، شرکت های دولتی، سازمان های خدمات رسان همچون شهرداری ها و و نیروهای نظامی و انتظامی و به طور کلی هر اداره که از بودجه عمومی استفاده کند تحت نظارت سازمان بازرسی قرار می گیرد.

بازرس کل استان سمنان ضمن تأکید بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه و نظارت اصلاح گرایانه خاطر نشان کرد: سازمان بازرسی همواره در صدد آسیب شناسی و آسیب زدائی از دستگاه ها است وچنانچه در بازرسی از سازمان و ادارات دولتی با تخلف و یا جریان سوئی مواجه شود بسته به نوع تخلف و انحراف لازم داده شده و برخورد قانونی انجام خواهد شد.

وی با ضمن بیان رویکرد مسئله محور در سازمان بازرسی عنوان کرد: آنچه برای ما مهم است  احصاء و شناسایی علل فاصله بین وضعیت موجود و وضعیت مطلوبی است که باید بدان دست یافت و رویکرد سازمان بازرسی پرداخت مسئله محورانه به موضوعات، مسائل و مشکلات عموم جامعه در بخش های گوناگون است.

رشیدزاده با اشاره به این که امروزه با شکل پیچیده تری از فساد در دستگاه های اداری مواجه هستیم؛ تصریح کرد: رویکرد حاکم سازمان بازرسی توجه به ویژه خواری و شناسایی گلوگاه های به وجودآمدن فساد برای جلوگیری از بروز فساد و خشکاندن ریشه فساد است و در زمینه شناسایی این گلوگاه ها کمک اصحاب رسانه بسیار مؤثر است.

بازرس کل استان سمنان در ارتباط با ترک فعل مدیران، ابراز کرد: در زمینه ترک فعل چنانچه مدیری در انجام مسئولیت خود غفلت کرده و این مسئله باعث از بین رفتن حقوق عامه و نظام شده باشد؛ قطعاً با برخورد جدی سازمان بازرسی مواجه می شود و در این راستا ۴۵ مورد گزارش داشتیم که به مدیرانی که ترک فعل کرده بودند تذکرات لازم داده شد.

وی با اشاره به اهمیت صیانت و نکوداشت از مدیران پاکدست در استان عنوان کرد: این مسئله یکی از مأموریت های ما در استان است. البته در عین توجه به عملکرد خوب و صیانت و حمایت از مدیران پاکدست و درست کار در مبارزه با فساد و تخلف و ترک فعل هیچ اغماض و تغافلی نخواهیم داشت.

رشید زاده برخی از اقدامات سازمان بازرسی در یک سال گذشته را برشمرد و گفت: در ۹۰ فقره بازرسی صورت گرفته از ادارات، ۱۳۲ فقره گزارش تهیه و به مراجع مربوطه ارسال شد. از تعداد گزارش مذکور ۱۳ فقره گزارش کیفری و ۳۶ فقره گزارش تعقیب اداری تنظیم شد و در همین راستا ۱۷ نفر از کارکنان متخلف به دادسرا و مراجع قضایی و ۴۴ نفر نیز به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری معرفی شدند.

بازرس کل استان سمنان در ادامه اظهار کرد: در سال گذشته ۹ فقره از مصوبات شوراهای اسلامی استان که باعث تضییع حقوق شهروندی شده بود، از طریق دیوان عدالت اداری در شهرها و شهرستان های شهمیرزاد، دامغان، شاهرود و بسطام ابطال شد.

وی افزود: در سه ماهه نخست سال جاری ۲۱ مصوبه شوراهای اسلامی استان را خلاف قانون دانسته و این مصوبات در جهت دفاع از حقوق شهروندی، برای ابطال به دیوان عدالت اداری معرفی شدند، همچنین در سال گذشته ۱۱۲ هکتار از اراضی ملی و انفال و ۴۵۹ هزار متر مربع از اراضی شهری رفع تصرف شده.

رشید زاده با اشاره به ۳ هزار شکایت ثبت شده از دستگاه های اجرایی در دو سال گذشته تصریح کرد: بیشترین یزان شکایت از شهرداری های استان بوده است؛ همچنین ۹۰ درصد شکایات از دستگاه های اجرایی استان در سال گذشته بررسی و تعیین تکلیف شد.

بازرس کل استان سمنان در ادامه با اشاره به اقدامات سازمان بازرسی در راستای اجرای شعار سال و منویات مقام معظم رهبری ابراز کرد: در بحث حمایت از تولید و تحقق شعار سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، حضور مستمر و پیگیری در جلسات کارگروه های ستاد تسهیل و احیا واحدهای راکد، ورود به اراضی مشکل دار و آزادسازی اراضی شهرک های صنعتی استان انجام شد و کارگروه تحقق شعار سال تشکل و چالش های ۲۷ شرکت دانش بنیان رسیدگی و نسبت به رفع موانع پیش روی این شرکت ها اقدام شد.

 

انتهای پیام/ز

نوشته شناسایی گلوگاه های فساد لازمه خشکاندن فساد اداری است/ شوراهای اسلامی استان در سه ماه نخست سال ۲۱مصوبه خلاف قانون داشتند اولین بار در شبکه اطلاع رسانی مرآت. پدیدار شد.