به گزارش بیرسانه، در سومین و آخرین بخش از گفتگو با سرهنگ نصرتی، معاون عملیات فرماندهی انتظامی استان سمنان به زمان رسیدن نیروهای پلیس به محل حوادث و برخی مسائل دیگر پرداختهایم. این گفتگو را از نظر میگذرانید:
بیرسانه: شایستهترین اقدام یک مأمور پلیس در سال ۱۴۰۰ از نگاه شما کدام اقدام بوده است؟
شاید شمارش اقدامات شایستهای که همکاران ما در سال ۱۴۰۰ انجام دادهاند، دشوار باشد اما اگر بخواهم به یک نمونه اشاره کنم، باید یادآوری کنم که خانوادههای یک گروه ۱۹نفره کویرنوردی با پلیس تماس گرفتند و اعلام کردند که این افراد حدودا ۴۸ ساعت است که به کویر مجاور بیارجمند رفتهاند و خبری از آنها در دست نیست. ما با همکاری دوستمانمان در هلال احمر و استانداری، مقرر کردیم که منطقه به صورت هوایی پایش شود.
سوخت تعدادی از خودروها تمام شده بود و تعدادی از خودروها هم در تپههای ماسهای زمینگیر شده بودند اما در نهایت با همکاری مشترک پلیس و سایر نهادها، نجات پیدا کردند. خدماتی که همکاران من در حوزههای انتظامی به شهروندان ارائه میدهند، شاید به خوبی بازگو نشده و در رسانهها منعکس نشده باشد. موارد بسیاری داشتهایم که جان کودکی در خطر بوده و پلیس جان او را نجات داده است.
موارد بسیاری داشتهایم که فرد با ما تماس گرفته و وقتی مشکلش را برطرف کردهایم، دوباره تماس گرفته و تشکر کرده است.
بیرسانه: به نظر میرسد که اگر یک پیوست رسانهای حرفهای درباره این دست اقدامات تعریف شود، رفتارهای مشابه در میان نیروهای پلیس تشدید خواهد شد. اما پرسش بعدی! مدت زمان رسیدگی پلیس به گزارشهای فوریتی، اخبار غیرفوریتی و گزارشهای نیازمند بررسی اطلاعاتی در حال حاضر چقدر است؟
تماسهای فوریتی از نظر ما تماسهایی هستند که اگر پلیس به دنبال آن، مداخله فوری نکند، به طور مثال جرم به جرم خشنتری تبدیل میشود؛ مثل این که نزاع میان دو تن، به نزاع دستهجمعی یا استفاده از سلاح سرد یا قتل منجر شود. یا مواردی که اگر پلیس به فوریت مداخله نکند، متهم میگریزد یا ادله جرم از بین میرود هم اخبار فوریتی تلقی میشود.
تصادفات فوتی و جرحی، دستگیری سارقی که مردم او را گرفتهاند هم جزو اخبارهای فوری تلقی میشود. در این دست اخبار، همکاران ما ظرف کمتر از ده دقیقه در صحنه حادثه حاضر میشوند؛ آخرین میانگین محاسبهشده، حدود ۸ دقیقه بوده است. این رقم البته میانگین است و طبیعتا زمان رسیدن به صحنه حوادث در موارد مختلف، متفاوت است. دسته دوم گزارشهایی که به ما میرسد، اخبار غیرفوریتی است.
به طور مثال، من یک هفته قبل برای مسافرت از خانه خارج شدهام و اکنون که بازگشتهام، متوجه میشوم که منزل، دچار سرقت شده است و بنابراین قدری تأخیر در حضور در محل، تأثیری بر پیگیری حادثه ندارد. درباره این دست اخبار، همکاران ما به طور میانگین ظرف ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در محل حوادث حاضر میشوند. دسته سوم اخباری که به ما میرسد، «بررسی اطلاعاتی» است.
پیگیری این دست اخبار، نیازمند کار تخصصی است. به طور مثال، اگر گزارش شود که در فلان منزل، مواد مخدر فروخته میشود، این خبر در دسته بررسی اطلاعاتی تعریف میشود.
بیرسانه: اگر به عنوان نکته پایانی سخنی دارید آن را میشنویم.
من از مردم شریف استان سمنان میخواهم که فرزندان خود را در سنگر ناجا و نیروهای مسلح، دعا کنند و این دعاها سبب شود که ما بتوانیم وظایفمان را به نحو احسن به انجام برسانیم که نتیجه آن خدمترسانی بیشتر و بهتر به مردم خواهد بود. امنیت اجتماعی، یکی از شعوب امنیت است و پیشگیری از وقوع جرم در این حوزه تعریف میشود. بخشی از پیشگیری از وقوع جرم به حوزههای قضائی و انتظامی مربوط میشود؛ کما این که اعمال مجازات علیه فرد مجرم، موجب پیشگیری از وقوع جرم است.
بخشی دیگر، پیشگیری وضعی است. من گاهی که پیاده در سطح شهر تردد میکنم میبینم که افراد خودرو را روشن رها کردهاند و مثلا به سوپرمارکت رفتهاند! ما نباید خودمان را در معرض جرم قرار دهیم. بخش سوم، پیشگیری اجتماعی است. ما باید همه با هم مراقب امنیت استان باشیم. مثلا اگر تردد مشکوکی مشاهده میکنید، حتما آن را به پلیس گزارش دهید.
همه ما باید خودمان را در قبال امنیت، مسئول بدانیم.
نوشته میانگین زمان رسیدن پلیس ۱۱۰ به محل حوادث: ۸ دقیقه اولین بار در پایگاه خبری تحلیلی بی رسانه. پدیدار شد.