به گزارش بی‌رسانه، در جریان سفر هیأت دولت به استان سمنان در آبان‌ماه سال گذشته، اعلام شد که پساب سمنان طی دو سال آینده از ۱۰۰ لیتر بر ثانیه به ۳۵۰ لیتر بر ثانیه امکان تخصیص خواهد داشت. این فرصت، برخی کارشناسان را بر آن داشته تا مسئولان را به یک اردوی فکری-جهادی به منظور فراهم کردن امکان استفاده از پساب فرابخوانند. برخی رسانه‌ها چندی قبل اعلام کردند که اجرای پروژه احداث تصفیه‌خانه فاضلاب، ۲۱ سال به طول انجامیده است! حالا شهرداری سمنان اعلام کرده که ظرف ۳ سال این پروژه را به بهره‌برداری خواهد رساند؛ اما کارشناسان معتقدند در طول این سه سال، می‌توان کارهای بزرگی کرد. یکی از پیشنهادات در این حوزه را در ادامه می‌خوانید:

«در حال حاضر حدود ۱۰۰ لیتر بر ثانیه، پساب در شوراب و در کویر سمنان هرز می‌رود و باتلاق ایجاد می‌کند. می‌توان با این پساب، در قالب یک پویش اجتماعی، با بهره‌گیری از ظرفیت اردوهای دانش‌آموزی و اردوهای جهادی و مشارکت مردمی با محوریت منابع طبیعی، اقدام به ایجاد یک پارک جنگلی در کویر کرد! این امر یک مقدمه دارد و آن مناسب‌سازی و کاهش BOD یا اکسیژن‌خواهی بیوشیمیایی پساب فعلی است.

شهرداری سمنان اعلام کرده است که پروژه تصفیه‌خانه فاضلاب را تا سه سال آینده، رسما افتتاح می‌کند و می‌توان با استفاده از این پساب و بازچرخانی آب، با کمک ارگان‌های مختلف تا زمان افتتاح این پروژه، دست‌کم ۵ هزار هکتار پارک کویری در قالب یک کمربند سبز. در مناطقی که دارای بافت ماسه‌ای هستند، ایجاد کرد تا شاهد تثبیت خاک باشیم.

با توجه به خشکسالی‌های انباشته، مهم‌ترین هدف این اقدام، ایجاد پوشش گیاهی در بخش‌های جنوبی سمنان است؛ یعنی مناطقی که به شدت دچار فقر پوشش گیاهی شده‌اند. این فقر پوشش گیاهی، شمار کانون‌های ریزگرد را در پیرامون سمنان افزایش داده است. ایجاد این پارک کویری به ویژه در زمان وزش بادهای غربی، شهریاری یا بادهای کویری، می‌تواند از خیزش گرد و خاک، انتقال آن به درون شهر سمنان و کاهش کیفیت هوای شهر سمنان جلوگیری کند و بدین‌واسطه، زیست‌پذیری شهر سمنان را ارتقاء دهد.

برای اجرای این پروژه می‌توان از اعتبارات ملی استفاده کرد. با توجه به این که ایستگاه‌های سینوپتیک، عمدتا در یک‌سومِ شمالی استان واقع شده است، درباره بارش‌هایی که در کویر اتفاق افتاده، آمار ویژه‌ای وجود ندارد. با توجه به مسیر حرکت ابرهای بارشی، به ویژه گراف‌های سودانی -که در اردیبهشت‌ماه در تلفیق با ابرهای باران‌زای مدیترانه‌ای استان ما را تحت تأثیر قرار داد- ابرهایی که از بیارجمند به خراسان رضوی رسیده‌اند، احتمالا کویر ما را نیز سیراب کرده‌اند اما جز در ایستگاه حسینان، قابلیت پایش و اندازه‌گیری آن وجود نداشته است.

بارش‌ها در کویر که عمدتا در محاسبات ما لحاظ نمی‌شوند هم در سرسبزی این پارک کویری کمک‌کننده‌اند. این پروژه می‌تواند از منتهی الیه اراضی کشاورزی روستای دلازیان به بعد، اجرا شود. از نظر هواشناسی، کم‌ترین گل‌باد از جنوب‌شرق به سمت شهر سمنان است؛ بعبارتی از سمت اعلا کم‌ترین و از سمت غرب و جنوب غرب، بیشترین خیزش خاک به سمت سمنان وجود دارد؛ بنابراین درختچه‌های متناسب با اقلیم کویری همچون قیچ، تاغ و گز می‌تواند در غرب و جنوب غرب سمنان کشت شود.»

دیدگاه‌های خود را درباره این پیشنهاد با ما به اشتراک بگذارید.

نوشته استفاده از فرصت طلایی پساب تا پیش از افتتاح رسمی تصفیه‌خانه! اولین بار در پایگاه خبری تحلیلی بی رسانه. پدیدار شد.

Shares: